Home » Zonder linkbuilding weinig succes

Zonder linkbuilding weinig succes

Als bedrijf hebt u natuurlijk een eigen website, maar dit betekent nog niet automatisch dat u dan ook succes zult hebben via internet. Een site alleen is daarvoor niet voldoende, u moet dan ook aandacht besteden aan het webdesign, linkbuilding, goede teksten, keywords en zoekmachine optimalisatie. Van sommige dingen weet u misschien wat het is, van andere, zoals linkbuilding, hebt u misschien helemaal geen kaas gegeten. Toch zijn al deze aspecten belangrijk om ook op het wereldwijde web succesvol te zijn. Zoekmachine optimalisatie is het overkoepelende begrip als het aankomt op succesvolle websites maken. Iedereen weet dat het belangrijk is om een hoge positie te hebben in de zoekresultaten van zoekmachines. Als u zelf op zoek bent naar iets, dan bekijkt u immers ook alleen maar de bovenste paar links die Google u aanbiedt. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat u met uw bedrijf bij die bovenste links komt te staan. Zoekmachine optimalisatie en linkbuilding kunnen u daarbij helpen. Google en andere zoekmachines kennen punten toe aan websites. Hebt u uw website goed geoptimaliseerd en maakt u op een goede manier gebruik van linkbuilding, dan krijgt u extra punten en komt u dus uiteindelijk hoger in de zoekresultaten te staan. Hoe hoger uw positie, hoe meer potentiële klanten u kunt bereiken en hoe meer klanten u ook binnen zult halen. Zo kunt u er dus voor zorgen dat meer mensen kennis maken met uw bedrijf en dat uw naamsbekendheid groter wordt. Het optimaliseren van uw pagina en het toepassen van linkbuilding kan dus erg belangrijk zijn voor de winstgevendheid en de toekomst van uw onderneming. Het is dus zeker de moeite waard om dit toe te passen.

Zoekmachine optimalisatie en linkbuilding

Hoe werken zoekmachine optimalisatie en linkbuilding nu precies? Bij het optimaliseren van uw pagina spelen er een aantal zaken een belangrijke rol die uiteindelijk ook voor de linkbuilding belangrijk kunnen zijn:

  • het webdesign
  • de kwaliteit van de teksten
  • gebruik van de juiste keywords

Waarom is het webdesign nu precies belangrijk? In de eerste plaats natuurlijk omdat uw site het digitale visitekaartje van uw bedrijf is en u daarmee graag een goede indruk achter wilt laten. Maar het is ook belangrijk voor bezoekers om goed de weg te vinden tussen de informatie die u aanbiedt. Het design moet ervoor zorgen dat zij snel de informatie kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Vinden zij dat niet, dan zullen zij al snel weer afhaken en op zoek gaan naar een website die hen dit wel kan bieden. Voor de ranking in zoekmachines is het erg belangrijk hoeveel tijd bezoekers op een pagina doorbrengen. Hoe langer zij hierop blijven, hoe hoger de ranking wordt. Ook de kwaliteit van de teksten is zowel voor de linkbuilding als voor de optimalisatie van belang. Waarom het belangrijk is voor linkbuilding leggen we dadelijk verder uit, voor de optimalisatie is het van belang omdat zoekmachines sites met inhoudsloze content er zo tussenuit pikken en een lagere ranking geven. Maar het is natuurlijk ook voor bezoekers van belang, zij zijn immers op zoek naar goede info over wat uw bedrijf te bieden heeft. Dit moeten zij dus ook duidelijk terug kunnen vinden, vinden zij dit niet, dan zullen zij sterk geneigd zijn om met een van uw concurrenten in zee te gaan. Bij het schrijven van de teksten voor uw pagina’s is het ook van belang om rekening te houden met keywords. Welke woorden zijn belangrijk voor uw onderneming, waar wilt u op gevonden worden? Hebt u bijvoorbeeld een bouwbedrijf, dan kunt u hierbij denken aan keywords als timmerman, metselaar of verbouwing. Het is belangrijk dat de keywords een bepaald aantal keren terugkomen in uw teksten. Zoekmachines hebben dan door dat dit belangrijke termen voor u zijn en zij zullen uw site dan ook aan zoekers tonen als zij zoeken op bijvoorbeeld ‘timmerman’.

Het toepassen van linkbuilding

Zoals gezegd is ook linkbuilding van groot belang voor het krijgen van een hoge positie in de zoekresultaten. Wat houdt dit nu precies in? Linkbuilding betekent dat u ervoor zorgt dat er andere websites zijn die een link plaatsen naar uw site. Het is wel belangrijk dat dit op een goede manier gebeurt. U kunt natuurlijk zelf verschillende blogs gaan bezoeken en daar in reacties links naar uw website plaatsen. Maar hier trappen zoekmachines dus niet in en zij zullen dit dan ook beschouwen als een manier van spam. Dit kan tot gevolg hebben dat u een lagere ranking krijgt of, in ernstige gevallen, helemaal verbannen wordt uit de zoekresultaten. Dat wilt u natuurlijk liever niet en daarom is het verstandig om hier een gespecialiseerd bedrijf voor in te huren. Zij kunnen u helpen met het verkrijgen van goede backlinks en ervoor zorgen dat het hele proces ook daadwerkelijk een positief resultaat oplevert. Zoals gezegd is het voor de linkbuilding ook belangrijk dat de teksten van een goede kwaliteit zijn. Waarom is dit nu van belang? Omdat een andere site natuurlijk liever naar een goede site verwijst dan naar een slechte. U wilt immers ook graag dat als u naar een pagina van iemand anders verwijst dat deze ook een goede kwaliteit heeft. Dit straalt namelijk ook af op uw eigen onderneming. Wilt u gebruik maken van linkbuilding en dit op een goede manier doen? Schakel dan de hulp in van de specialisten van Middle Road, zij hebben veel ervaring op het gebied van linkbuilding.