Home » Diensten » Webdesign

Webdesign

web

Website laten maken

Hebt u een eigen bedrijf? Dan is de kans groot dat u hiervoor een eigen site hebt. Sommige ondernemers kiezen voor een website laten maken, anderen knutselen er liever zelf een in elkaar. Zij willen hun kosten graag zo laag mogelijk houden en besparen dan ook graag op de kosten van een webdesigner. Het hangt natuurlijk een beetje van de situatie van uw bedrijf af, maar in de meeste gevallen is een website laten maken door een professional echt een betere keus dan dit zelf te doen. Het resultaat zal immers een stuk anders zijn. Welke situaties maken een website laten maken door een professional eigenlijk wat overbodig? Dit geldt voor bedrijven die graag klein willen blijven en die al een goede naam in hun omgeving opgebouwd hebben. Hebt u bijvoorbeeld een goed lopend schildersbedrijf en weten de mensen de weg naar uw bedrijf al goed te vinden? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf een site in elkaar te zetten. U hoeft dan immers via internet geen nieuwe klanten binnen te halen en de mensen die u online op willen zoeken, zullen dit in de meeste gevallen doen om achter uw contactgegevens te komen. Een website laten maken door een professional is in dat geval dus niet echt nodig, u kunt dan echt volstaan met het zelf maken van een eenvoudige pagina waar een kort stukje over uw schildersbedrijf te vinden is en waar uw contactgegevens op te vinden zijn. Uw klanten haalt u immers op andere manieren wel binnen. Er zijn zelfs dergelijke bedrijven te vinden die helemaal geen webpagina hebben, klanten vinden hen gewoon via lokale reclames, mond tot mond reclame en via het telefoonboek of de site van het telefoonboek. Dergelijke ondernemingen zijn echter een grote uitzondering, in de meeste gevallen is een goede website laten maken tegenwoordig echt van cruciaal belang om uw onderneming te laten slagen.

Waarom een website laten maken?

Zoals gezegd is een website laten maken voor eigenlijk bijna alle onderneming juist wel een noodzakelijkheid om succesvol te kunnen zijn. Waarom is dit nu precies het geval? Tegenwoordig zoekt bijna iedereen als eerste informatie via internet als hij of zij op zoek is naar een bedrijf dat een bepaald product of een bepaalde dienst kan leveren. Dit doet u zelf ongetwijfeld ook. Het grootste gedeelte van de mensen zal ook via internet een keus maken en niet ook nog eens op andere manieren gaan zoeken naar bedrijven die hen net zo goed dat product of die dienst zouden kunnen leveren. Is uw onderneming niet op het wereldwijde web te vinden, dan zult u dus nooit door nieuwe klanten gevonden worden en loopt u echt ongelooflijk veel omzet mis. Een website laten maken is in ons digitale tijdperk dus echt een noodzakelijkheid geworden als u als startende ondernemer succesvol wilt zijn. Een website laten maken door een professioneel doet u bovendien niet alleen omdat u gewoon simpelweg een webpagina nodig hebt. Want dan zou u deze ook wel zelf in elkaar kunnen zetten. Nee, een website laten maken door een deskundige daar kiest u voor omdat het belangrijk is dat de site er goed uit komt te zien. Wat voor beeld krijgt u immers van een onprofessioneel ogende webpagina? Dat het bedrijf ook onprofessioneel is. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn, maar u zult niet kunnen ontkennen dat die indruk dan toch ontstaat. Kiest u voor uw website laten maken door professionals, dan kunt u er zeker van zijn dat deze een goede uitstraling krijgt, een uitstraling die past bij uw bedrijf en die uw onderneming aantrekkelijk maakt voor klanten.

Voordelen van professionals

Zoals gezegd is het grote voordeel van uw website laten maken door deskundige mensen dat deze een professionele uitstraling krijgt en dat deze uitstraling reflecteert op uw bedrijf. Maar het heeft nog veel meer voordelen om een echte specialist in te schakelen voor uw website laten maken. Het is tegenwoordig immers steeds belangrijker dat uw site goed gevonden wordt in zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger uw positie daarin is, hoe groter de kans is dat u nieuwe klanten binnenhaalt. U zult zelf tijdens het zoeken ook merken dat u eigenlijk alleen de bovenste links bekijkt en daarna niet verder naar beneden scrolt. U staat daarin bepaald niet alleen, eigenlijk gaat iedereen zo te werk. Een hoge positie in de zoekresultaten is dus belangrijk en dit kunt u deels beïnvloeden door het inschakelen van deskundigen bij het bouwen van uw pagina. Uw website laten maken door professionals betekent dat zij tijdens het bouwen meteen rekening kunnen houden met:

  • een goede opbouw van de pagina
  • een goede structuur
  • een mooi design

Al deze zaken spelen een rol bij hoeveel tijd mensen op uw site doorbrengen en dat is weer van belang voor de statistieken van bijvoorbeeld Google. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die bepalen hoe hoog u komt te staan in de zoekresultaten, maar door meteen bij het website laten maken al met deze zaken rekening te houden, voorkomt u dat er later onnodig gesleuteld moet worden aan uw pagina om een hoog resultaat in Google te bereiken. Wilt u succesvol worden als ondernemer met uw nieuwe bedrijf? Wilt u goed te vinden zijn op internet en wilt u het web gebruiken om nieuwe klanten te vinden en binnen te halen? Dan is een website laten maken door professionals echt een noodzakelijkheid.