Home » Diensten » Linkbuilding

Linkbuilding

link

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een techniek dat gebruikt wordt in de wereld van het internet. Dit is een marketingtechniek waarmee een website hoog in Google terecht mee kan komen. We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen hoe belangrijk dat is in de huidige moderne wereld. Veel bekende en rijke bedrijven hebben hier al veel geld ingestopt. Bij de grote merken is het dus moeilijker om een hoge positie te krijgen omdat er meer geld in omgaat en er dus erg veel aan linkbuilding wordt gedaan. Voor de kleinere bedrijven, sterker nog: zelfs voor de zelfstandige ondernemer, kan linkbuilding dus ook enorm veel betekenen. Weinig concurrenten hebben er nog aan gedacht om aan internetmarketing te doen. De linkbuilding, zeker in combinatie met zoekmachine optimalisatie, kan dan ook enorm goed uitpakken voor dergelijke bedrijfjes. Daarnaast hebben de kleinere ondernemers niet veel geld voor reclame. Een spotje op de plaatselijke televisie zou nog kunnen of door het verspreiden van reclamefolders. Maar ja, niet veel mensen kijken daarnaar en de helft van Nederland heeft een brievenbus waarop een nee-neesticker prijst. Reclame maken via het internet is dan ook verreweg de beste methode om onder de aandacht te komen. linkbuilding is niet direct een vorm van reclame maken, maar het zorgt er wel voor dat uw website veel beter vindbaar zal zijn. niet alleen via Google ook via andere websites ben je beter bereikbaar omdat linkbuilding in principe inhoudt dat er links naar jou site worden geplaatst op relevante andere sites. dit kan door ze simpelweg op een andere site te benoemen, maar je kunt het ook tegenkomen als referentie in een tekst zoals een blog. Dit zijn allemaal vormen van linkbuilding en de links die je daarin aantreft worden backlinks genoemd. Dit is in principe wat linkbuilding behelst: het tactische plaatsen van backlinks op andere relevante websites. Uiteraard met goedkeuren van die webeigenaren.

Dankzij linkbuilding staat uw site binnenkort hoog in Google

Google verzamelt deze backlinks aan de hand van ingewikkelde algoritmes. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat een totale site helemaal vol wordt gestopt met dit soort links want dat is ronduit illegaal. En dat is logisch, elke site, of ze nu aan linkbuilding doen of niet, verdient een kans om hoog in Google terecht te komen. Daarom zijn er allemaal strenge regels opgesteld door Google zelf om misbruik van linkbuilding te voorkomen. Als je deze regels overtreed dan kan je behoorlijk zware straffen verwachten. Zo zou het zelfs mogelijk kunnen zijn dat uw site in zijn geheel niet meer vindbaar zal zijn als je het probeert op te zoeken met behulp van deze zoekmachine. Een dergelijke ban kan voor een tijdje worden opgelegd maar een veelpleger heeft een groot probleem:

  • een levenslange ban en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.
  • de links, net als de seo teksten, die een ander belangrijk middel zijn voor de ranking, dienen gematigd geplaatst te worden
  • geen zogenaamde overkill en binnen een bepaalde marge

Google berekent daarbinnen je eindpositie. Meer is dus niet altijd beter, hoewel meer sites waarop deze backlinks geplaatst worden door een team dat linkbuilding voor u kunt uitvoeren wel helpen. Linkbuilding is dan ook een vak op zich en er zijn talloze bedrijven, ook in Nederland die dit voor uw site kunnen uitvoeren. Als je daarnaast ook aan zoekmachine optimalisatie doet door het laten schrijven van de zogenaamde seo teksten, dan is de kans erg groot dat het wel goed gaat komen met die eindpositie hoog in de ranking van Google. Zorg er wel voor dat dit voor meerdere sleutelwoorden geldt. Mensen willen nog weleens graag afwisselen en je dat kan gevaarlijk zijn omdat je site dan buiten de boot kan vallen. Een goed bedrijf dat aan linkbuilding doet weet dit en zij zullen altijd de juiste sleutelwoorden kunnen vinden om search engine optimalization vlekkeloos uit te voeren.

De oplossing tegen onvindbaarheid op het web

Het moge duidelijk zijn dat linkbuilding een aantrekkelijke manier is om uw site onder de aandacht te brengen. Tegen en eenmalig bedrag dat in het niet valt als je dat vergelijkt met spotjes, krantenkoppen of andere vormen van reclame maken, zal uw site hoog in Google terecht komen en dat betekent vrijwel gegarandeerd meer bezoekers. Als je slim bent zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke website bouwt of laat bouwen. Vaak kunnen de mensen die aan linkbuilding doen ook direct je site renoveren. Zo kan je na de linkbuilding optimaal profiteren van een geweldige site. Als je jezelf laat informeren over het aanpassen van je eigen site, zal je nadien zelf je site kunnen updaten. Zo kan je nieuwe foto’s plaatsen. Informatie geven over openingstijden, nieuwe artikelen en acties en ga zo maar door. Door het laten bouwen van een webwinkel zal men zelfs in staat zijn om direct te profiteren van uw producten en diensten. Dit is een slimme zet want je reikwijdte zal daarmee aanzienlijk toenemen. Het is voor mensen een veel kleinere stap om een online bestelling te doen als je bedrijf aan de andere kant van de wereld is. Dus kan je nagaan hoe dat alleen in Nederland al zal gaan uitpakken. Het hele land kan opeens vanuit zijn of haar bed zaken met jou komen doen. Wacht dus niet langer en ga eens op zoek naar een goed webdesign bedrijf dat linkbuilding kan uitvoeren.